Avukat Nur AKKOÇ

İş Davası Dilekçesi Örneği - Avukat Nur AKKOÇ

İş Davası Dilekçesi Örneği

………….NÖBETÇİ İŞ MAHKEMESİ SAYIN HAKİMLİĞİ’NE

DAVACI                           : İSİM, SOYİSİM, TC, ADRES

VEKİLİ                             :

DAVALI                           : (ŞİRKET İSMİ, ADRES)

KONU                       : Fazlaya İlişkin Haklarımız Saklı Kalmak üzere; şimdilik 300 TL kıdem tazminatı, 300 TL fazla mesai ücreti, 50 TL yıllık izin ücreti, 100 TL ücret alacağı alacağının davalı taraftan faizi ile birlikte tahsili talebinden ibarettir.

HARCA ESAS DEĞER : 750,00 TL (Fazlaya İlişkin Haklarımız Saklı Kalmak üzere; şimdilik 300 TL kıdem tazminatı, 300 TL fazla mesai ücreti, 50 TL yıllık izin ücreti, 100 TL ücret alacağı)

AÇIKLAMALARIMIZ      : 
Davacı müvekkil, davalı …………….ŞTİ.’nde …/…/… tarihinde çalışmaya başlamıştır. Yaklaşık ….. yıldır çalıştığı işyerinde en son temmuz ayında maaşı ödenmiş ve Ekim ayına kadar maaşı, fazla mesaileri, yıllık izinleri, ücret fark alacakları ödenmemiştir.

Maaşını ve diğer sair alacaklarını alamayan müvekkil; …/…/… tarihinde …….. Noterliği’nin …… yevmiye numaralı ihtarı ile iş akdini haklı nedenle feshetmiştir (EK1). Şirket tarafından ödeme yapılmaması üzerine …/…/… tarihinde 2019/534 başvuru numarası ile arabuluculuğa başvurulmuştur. …/…/… tarihinde yapılan arabuluculuk görüşmesinde anlaşma sağlanamamıştır.(EK2).
Müvekkilin davalı işyerinden almış olduğu aylık son ücret AGİ DAHİL net ………… TL’dir. Maaş ödemeleri bankadan yapılmıştır.
Müvekkil, davalı işyerinde ………. tarihleri arasında kesintisiz olarak çalışmasını sürdürmüştür. Davalı işyeri ile arabuluculuk sürecinde yıllık izin, ücret fark alacağı, ücret alacağı ve fazla mesai, kıdem tazminatı alacağı konularında anlaşma sağlanamamıştır. İzah edilen nedenlerle iş akdini haklı nedenle fesheden müvekkilin kıdem tazminatı, yıllık izin ücreti, fazla mesai ücreti, ücret fark alacağı, ücret alacağını talep etme gereği hasıl olmuştur.

HUKUKİ NEDENLER : 4857 sayılı iş kanunu, HMK

DELİLLERİMİZ          : Karşı tarafın delillerine karşı delil gösterme hakkımız saklı kalmak ve delillerimizi hasretmemek kaydıyla;     1- SGK kayıtları(aleyhe olan hususları kabul anlamına gelmemek üzere)    
2- Maaş Bordroları
3- İşyeri sicil dosyası (aleyhe olan hususları kabul anlamına gelmemek üzere)
4- Gerekmesi durumunda davalı şirketin ticari defter ve belgeleri üzerinde inceleme yapılması
5- ……. Noterliği’nin …….. yevmiye numaralı ihtarı
6- Emsal ücret araştırması yapılması
7- Banka kayıtları
8- Tanık beyanları (tanık isim ve adresleri Sayın Mahkemenize bildirilecek)
9- Bilirkişi incelemesi
10-Arabuluculuk Tutanakları
11- Yemin ve her türlü yasal delil

SONUÇ VE İSTEM      :Yukarıda açıklanan sebepler doğrultusunda; Davacı müvekkilin iş akdinin ……. tarihinde haklı sebeple feshedilmiş olması nedeniyle, davacının talep ettiği alacak miktarı yargılama aşamasında yapılacak bilirkişi incelemesi sonucu ortaya çıkacağından; fazlaya ilişkin talep ve dava hakkımız saklı kalmak üzere şimdilik; 300 TL kıdem tazminatının iş akdinin fesih tarihi olan ………….. tarihinden itibaren mevduata uygulanan en yüksek faiziyle birlikte, 300 TL fazla mesai ücreti, 50 TL yıllık izin ücreti, 100 TL ücret alacağının dava tarihinden itibaren mevduata uygulanan en yüksek faizi ile birlikte davalıdan alınıp davacı müvekkile ödenmesine; Yargılama gideri ve vekâlet ücretlerinin davalı üzerinde bırakılmasına karar verilmesini arz ve talep ederiz. …/…/…            


                                                                                    DAVACI VEKİLİ 


EKLER               : Vekâletname, İhtarname, Arabuluculuk tutanağı

Diğer Yazılar

Yazılar

İnsan Hakları Hukuku: Temelleri, İlkeleri ve Uygulama Alanları

İnsan hakları hukuku, bireylerin doğuştan sahip olduğu hakları koruma ve savunma amacı güden bir hukuk dalıdır. Bu alan, devletlerin ve uluslararası toplulukların, bireylerin temel haklarının ihlallerini engellemek ve bu hakları sağlamak için geliştirdiği ilkelerden oluşmuştur. Bu makalemizde insan hakları hukukunu ve tarihsel gelişimini ele aldık.

Devamını Oku